Seger för U19

Ingen vårvärme i Solna. Det är långkalsonger och dunjacka för att överleva nittio minuter. 

Då AIKs damer spelade seriepremiär på A-planen var matchen mellan Vasalund – Hammarby i U19-serien förvisad till Skytteholm 2. 

Målvakt Gatica stod vid sidlinjen med gips. Tydligen en ligamentsskada på tummen, operation i nästa vecka och lång rehab som väntar. Trist! 

Det märks rätt direkt att Hammarby är det bättre laget även om lagen känner lite på varandra i inledningen.

Det tar drygt en kvart innan vi spräcker nollan. Det är ett vackert anfall. Albin Hultin bryter ett anfall som den mittback han är långt ner på egen planhalva. Han sätter en lång, precis djupledspass på Olle Edlund. Olle sätter ut på ett ut mot vänster där Samouil Izountouemoi kommer i rätt löpning. Han tar sig in i straffområdet men väljer att stanna upp, ta sig förbi en motståndare och sen sätta bollen i målvaktens bortre, höga hörn. 1-0!

Strax därefter får Vasalund en mycket billig straff. Jonathan Johnsson är välplacerad och kniper straffen, som visserligen också faller under kategorin sämre slagna straffar. 

Det är samma Samuoil som hänger 2-0. Vi skapar en dubbelhörna. Bollen hamnar en bit ut i straffområdet och Samouil kör en halv bissa och bollen sitter i måvaktens nedre, vänstre hörn. Läckert. 

Jag är imponerad över Samouil men samtidigt lite frustrerad över att han på tok för ofta spelar med för många tillslag. Det är flera spelare som jag anser behöver släppa boll snabbare. 

Det är klasskillnad i första halvlek men jag tror ändå inte att tränarteamet är helt nöjda. Jag tycker att vi allt för sällan söker insticken centralt och vi blir lite för stillastående sista tredjedelen. 

Vi går till pausvila med 3-0. Det är Marcus Mitander som distinkt hänger trean från elvameterspunkten. Straffen är odiskutabel och det är återigen Samouil som fixar. Den här gången rivs han ner efter att ha kommit in i straffområdet med fart. 

Den andra halvleken kändes nog lite mer avslagen. Kan ha berott på min egen känsla av kyla plus att matchen ju var avgjord. Förmodligen spelar alla byten också roll.  

När så inbytte Elias Durmaz dundrar in 4-0 i matchminut 70 på pass från André Alsanati är det ju helt klart. Vi har ett jättevackert anfall där Kevin Jarett och Abel Girma samarbetar men där Abels avslutning tyvärr går i ribban. 

Enkla tre pinnar hem till Södermalm. Kul att Elias Durmaz är tillbaka efter att haft problem med hälen. 

Bra jobbat killar!