Vråla eller stötta?

Tränarbyte.

Och några är alltså så upprörda och missnöjda med valet av ny tränare att de inte ska förnya sina säsongskort. Okej? Min fråga till er är då: Hur ska det hjälpa Hammarby, laget, tränare med flera att prestera – att inte gå på matcherna? Är du på riktigt? Om man nu är så horribelt missnöjd och orolig över situationen borde man snarare dra sitt eget strå till stacken och istället gå på varenda jävla match, slänga en rejäl slant i tifohinken och vråla sönder sin röst från läktaren. Bidra.

Oavsett vad man tycker om val av tränare så stöttar man sitt lag och sin förening. Tycker jag.

Sen finns då också möjligheten att engagera sig i sin förening just ur aspekten att faktiskt kunna påverka. Det är det som är det fantastiska och unika med att vara del av en förening, men det är ofta också det som är lite mer ansträngande för vissa (vågar jag skriva eftersom jag själv fick erfara det när jag satt i Bajen Fans styrelse, dvs många hårda tyckanden men minimal handling, med undantag av den trogna skara som ställde upp dygnets alla timmar).

Men! Tänk om den där ilskan kunde användas mer konstruktivt istället, vad mycket som skulle kunna ske då. Men att gå på årsmöten, delta på informationsmöten, erbjuda sin hjälp i diverse sammanhang och så vidare är inte lika enkelt som att sitta bakom ett gäng slitna tangenter och vråla ”Avgå” eller hota med att inte gå på matcher. Det krävs lite mer att mobilisera sitt upprörda brännröda arsle till ett årsmöte inne på Södermalm.

Upphör aldrig att förvånas.

Och med det lägger jag ingen värdering i, eller åsikt om, någon annans åsikt i just valet av tränare. Tycka vad man vill men för jösse namn: köp ditt säsongskort och stötta ditt/vårt lag.

Hammarby!

IMG_2988