Insamling till HIF damfotboll

2017 – Krossen
Damerna var nykomlingar i Allsvenskan. Ingen trodde på dem. Ingen räknade med att de skulle klara av att stanna kvar. Men helvete vad folk fick käka sten! Här var det ett gäng tjejer som tog jobbet ett par snäpp högre. Som slet, krigade, kämpade och offrade allt. Som stod där när höstsäsongen var avslutad med nytt kontrakt på fickan. Nytt allsvenskt kontrakt. Stoltheten vi kände!

2018 – Framtiden
Nu står vi inför året där vi i april ska inviga Hammarby IP. Staden har rustat upp planen för mångmiljonbelopp för att vi spelar i Allsvenskan. Att staden satsat på det här får vi nog också tacka en stark lobbygrupp för. Som det har arbetats för detta. I jämställdhetens tecken. För så är det. På andra sidan bron satsade staden ännu mer på en jättearena. För herrar.

Hammarby Damfotboll är en framgångsrik sektion. Vi har haft förmånen att få fira SM-guld. Hammarby Damfotboll är en viktig del av vår historia. Hammarby IP/Kanalplan är en enormt viktig del av våra rötter. Men framförallt, Hammarby Damfotboll  är en oerhört viktig del av vår framtid. Av vår kommande historia. Det är nu vi kan hjälpas åt att påverka hur våra yngre generationer Bajen ska skapa en ny era. En NY historia.

Inför 2018 är läget som så att damernas elitfotboll inte går runt. I dagsläget är det budgeterat med ett underskott. I dagsläget har laget en budget som ger samma förutsättningar som förra året. Det kan vi supportrar ändra på.

Och hörrni, det är tamefan dags nu!

Stödet
Det är dags att vi visar vårt stöd för damkrigarna som i dagsläget helt saknar de förutsättningar som herrarna har. Här snackar vi tjejer som arbetar heltid eller studerar heltid. Som efter avslutad arbetsdag oförtrutet tar sig ner till träningsarenan med träningstid 19.30 nu på försäsongen. Flera gånger i veckan. Ni lyssnar va? Jobbar hela dagen, tränar fotboll hela kvällen.

Vi är fulla av beundran. Men vi vill verkligen göra något mer. Vi vet att det i dagsläget saknas pengar för att laget ska bli konkurrenskraftigt. Helst av allt skulle vi vilja trolla fram en fet sponsor som också fattar vitsen med att 2018 kliva in och just sponsra damerna. En sponsorsinsats där gör så enormt mycket större skillnad än vad samma summa skulle göra på herrsidan. Är du företagare och vill göra en insats som gör skillnad? Hör av dig till oss så guidar vi dig rätt.

Men vi som enskilda supportrar då? Vad kan vi göra?

– Köp säsongskort.  Köper gör du här.

– Övertala kamrater omkring dig att också köpa säsongskort. Varenda betalat säsongskort kommer att göra skillnad för tjejernas förutsättningar.

– Bidra med en hundring till damerna när du löser ditt säsongskort för herrarna. Alternativet finns smidigt på säsongskortköparsajten. Den hundringen gör skillnad.  

– Stötta vår insamling #insamlinghifdam

För, vi i Årstakex – Mia, Anna och Pernilla vill härmed initiera en insamling som ska gå till tjejerna i Hammarbys damlag. Vi tänker pusha, haussa, jaga, peppa, böna och be er att vara med. Varenda krona kommer att gå direkt till laget. Varenda krona du ger kommer dessutom att göra skillnad. Hur stor skillnad bestämmer ni och vi tillsammans!

Vår första tanke var att använda en crowdfunding-sida. Men vi tyckte att det var för stor del av det insamlade medlen som skulle gå i avgifter. Vi hoppas och tror att ni litar på oss. Vi tänker att våra år som hammarbyssupportrar och det vi står för i den grönvita sfären gör att ni törs swisha eller sätta in pengar direkt på följande konton.

Vi kommer löpande att namedroppa vartenda jävla namn som kliver in med en spänn eller trehundra spänn på årstakex.se. Varenda själ som bevisar att de tror på framtiden ska hyllas. För som sagt, det är NU vi har möjligheten att påverka inför en historisk säsong. Självklart kan du stötta utan att synas – skriv ett smeknamn eller anonym i meddelandefältet.

Insamlingen är stängd. Den resulterade i sanslösa 417 309 kronor till damlaget! 

 

Grönvita vänner – låt oss tillsammans göra skillnad på riktigt. Framåt!

#insamlinghifdam

Nr 15

Foto: Peter Jonsson