Olga Ekblom: Tack alla ni supportrar!

Olga applåd

Över 400 000 kronor är nu insamlade till Hammarbys damlag. Det har varit en magisk vecka för oss alla och vi fick tag på Olga Ekblom, lagkapten, på telefon under lördagsförmiddagen.

Olga, berätta nu. Hur känns det?
– Det känns fantastiskt, skrattar Olga. Jag är sjukt imponerad och väldigt glad över engagemanget och kärleken som alla har visat!

Hur har snacket gått hos er spelare under veckan som gått?
– Det har väl inte gått någon förbi vad som hände i Bajenland. Vi har uppdaterat Årstakex-läget på träningarna sinsemellan. Det har varit häftigt att följa.

– Vi har verkligen känt stödet från supporterhåll och det har betytt otroligt mycket för oss. En rejäl pepp i vintermörkret! Vi är så tacksamma.

Hur vill ni spelare att pengarna ska användas? 
– Det hade varit bra med en spelare till men också att få bra förutsättningar, bra träningsmöjligheter, resor och boende och mat när vi är iväg. Allmänt bättre förutsättningar helt enkelt.  Vi hoppas och tror att pengarna ska gå till det.

Träningsmatch borta i Eskilstuna i morgon, hur är läget inför den?
– Vi fick ställa in träningen igår på grund av snö men vi köttar på. Fokuset den här veckan har legat på mycket annat än bara sport. Vi har förstås tränat på men den här insamlingen har verkligen varit något vi behövt ta in tillsammans.

– Eskilstuna är en bra värdemätare, de har visserligen bytt en hel del spelare men är väl ändå tippade att ligga i toppen av serien.

Vad vill du hälsa alla de, över 2100 personer, som bidragit?
– Stort tack! Dels för pengarna i sig men lika mycket för engagemanget i sig. Jag önskar att jag hade kunnat tacka var och en av er personligen här och nu, men det blir svårt.

– Däremot lovar jag att när ni kommer på säsongspremiären på Kanalplan så kommer jag att krama varenda en av er som vill ha en kram!

Och vem vill inte ha en kram av Olga? Vi ses på Kanalplan i vår. Då hoppas Årstakex att vi kan vara med och matcha Eskilstuna i deras fina publiksiffror. För om det är något våra grymma damer förtjänar så är det folk på läktarplats.

Mia, Anna och Pernilla vill härmed också tacka alla ni fantastiska bidragsgivare. Ni är sagolika! TACK!