ETT TACK

I går nådde vår insamling till Hammarby Damfotboll den märkvärdiga siffran 400 000. För ja, siffran är märkvärdig. Den är nästintill orimlig att ta in då 400 000 är kolossalt mycket pengar. Siffran är också symbolisk vilket lyfter in andra aspekter än bara den precisa siffran. En siffra som för övrigt i dag är uppe i 417 000.

Hur då, tänker ni? Så här, tänker vi.

Vi är Hammarby. Vi lever och andas Hammarby. Vi delar glädje, sorg, eufori, galenskap, motivation, framgång och motgång. Vi delar läktare och vi delar minnen. Vi delar historik och vi hedrar våra rötter. Vi har en och samma passion och när vi krigar så krigar vi tillsammans. Vi delar kraften och framförallt så är vi oerhört framgångsrika på att använda kraften tillsammans. Som en grönvit tsunami är vi då. Och med vi så avser vi oss supportrar. För så är det, varenda krona insatt till insamlingen är en supporterkrona. Är det en krona så är det en supportkrona skänkt med passion. Är det tusen kronor så är det fortfarande tusen kronor skänkta med samma passion.

Det är vi som är Hammarby. Med gemensam kraft och passion såg vi en möjlighet att få göra skillnad för damfotbollen. Göra skillnad för en sektion som är i startgroparna för något stort. Som snart ska springa in på en nybyggd allsvensk arena med spelare som med rätt pissiga förutsättningar aldrig ger upp och som innerligt ser fram emot nästa kapitel av deras (vår) historia. Det här är symboliskt, vår iver att få vara en del av Hammarbys historia. Att få bidra.

Givetvis finns det fler sektioner som lyder under samma tuffa förutsättningar. Så kommer det nog alltid att se ut. Men just nu, från en vecka tillbaka och fram till i dag, så bestämde vi oss för att försöka lyfta tjejerna på Kanalplan.

Vi vill också tro att det finns en symbolik i att just #insamlinghifdam blev en succé. Att i Bajen så strävar samtiden alltid mot framtiden. Damerna har inte samma förutsättningar som herrarna och vi vill tro att tusentals Hammarbysupportrar i det här fallet helt klart vill ge tjejerna en skjuts mot just framtiden. Vi knyter en del av framgången i insamlingen symboliskt till viljan att bidra till en mer jämställd framtid inom vår förening. Det gör oss mäktigt stolta.

Listan med de namn som bidragit till de drygt 400 000 kronorna är lång. Det tar över en minut att scrolla igenom den. Över 2200 namn och vi har funderat över hur vi ska kunna tacka er tillräckligt mycket, ni som finns med på listan. Så att ni verkligen känner och förstår hur stort varje enskilt bidrag har varit, och hur viktig just DU är som bidragit. För så här är det – vi gjorde det här TILLSAMMANS. Vi i Årstakex; Anna, Mia och Pernilla, drog igång en insamling som vi inte hade en aning om utfallet på, men det var NI som såg till att den blev en succé. Varenda jävla en och var av er. Det var NI som såg till att vi flög och det var NI som genom era bidrag, spridandet av insamlingen i olika kanaler och med ett icke sinande engagemang och pepp skapade historik. NI har gjort att spelarna i damlaget och alla inblandade kring laget har fått och får uppleva något väldigt speciellt. NI har gett dem glädje, hopp och ännu mer motivation att fortsätta kriga i sin grönvita kostym på planen.

Och med det här samt de facto att vi i dag kl 12 stänger #insamlinghifdam säger vi tack! Tack till var och en av er. För att ni trodde och litade på oss som initierade insamlingen och framförallt för att ni tror på Hammarby Damfotboll och visade det med den starkaste kraften av alla – kraften i supporterskapet till Bajen.

Vi vill också passa på att tacka de som tagit sig tid att i sina sociala plattformar och utifrån sina uppdrag inom Hammarby gett insamlingen ytterligare skjuts. Ali, Anthony, Bajen Fans, Bajenland/Simpa, Hammarby Damfotboll, Kennedy. Tack.

Det finns bara en väg, och den är framåt och uppåt. Nu ser vi fram emot att få lämna över drygt 400 lax till Hammarby Damfotboll och vi kommer löpande att informera om hur, var och när detta ska ske. Vill man fortsatt bidra till tjejerna så går det fint att swisha till deras egen insamling, nr 123 551 41 95, skriv ”Damfotbollen” på insättningen.

Tack som fan, till alla er grönvita hjältar som gjorde den här succén möjlig!
halsldukar
Foto: Peter Jonsson