Insamlade pengar går till verksamheten

wpid-wp-1436897739630.jpeg

I kväll kom beskedet att tränare Olof Unogård får sparken från Hammarby. I och med det har vi fått frågor om pengarna från insamlingen nu riskerar att täcka något underskott.

Det kommer de inte.

Vi kommer att lämna över pengarna från insamlingen den här veckan och vi har idag en muntlig överenskommelse med Hammarby om villkoren i stora drag.

Vi tre – Anna, Pernilla och Mia har skrivit ett avtal som vi alla tre samt Hammarby kommer att underteckna och när det väl är signerat kommer vi att publicera det här. I avtalet står bland annat:

Insamlad likvid får inte användas till att ersätta redan budgeterade utgifter. Detta innebär exempelvis att insamlad likvid inte får täcka upp några tidigare underskott eller ses som en del i den långsiktiga budgeten

Pengarna är insamlade av supportrar inom en kampanj för Hammarby Damfotboll och ska oavkortat gå dit. Ansvaret för hur de insamlade pengarna disponeras ges Hammarby damfotbolls tränare och sportchef i samråd. Spelarrådet skall vara delaktiga i beslut kring hur bidraget används.