Premiärdagen avklarad!

Foto: Peter Jonsson

”Jag har väntat så länge på just den här dan. Det är så skönt när den äntligen kommer!

Seger 3-1 mot Sirius. Sanslöst viktigt och otroligt skönt. TACK Bajen. Och tack Peter Jonsson för lånet av dina fina bilder.

Dagens spelare:

Förstås Jiloan Hamad. Han gjorde ju våra samtliga mål. Två säkra straffar och ett vackert spelmål när vi som bäst behövde det. Tack Jille! 💚

Dagens tifohjältar:

Många ark blev det. Forza! Tack för att ni arbetar på så oförtrutet.

Foto: Peter Jonsson

Dagens pudel:

Jag har inte direkt öst några lovord över Neto Borges under försäsongen. Tvärt om. Han har inte imponerat alls på mig. Idag såg jag saker jag gillade. Jag pudlar.

Foto: Peter Jonsson

Dagens tack:

Som ordförande i Supportrarnas Matchprogram vill jag ta tillfället i akt och tacka alla er som köpte program idag. Ett premiärprogram som är innehållsrikt. I år kommer vi att hedra kung Kennedy genom att ägna varje mittuppslag åt en Kennedylektion. Jonas berättar om varje säsong, hans proffskarriär men också landslagsspel. Jag tycker att ni som inte köpte idag ska handla via vår webshop och få det hem i lådan. Passa på att köpa dig vår Kennedy-tisha vettja.

Länk till vår webshop.

Foto: Peter Jonsson

Dagens publik:

Över 30 200 personer inne på arenan. En fantastisk siffra mitt i påskhelgen.

Jag är otroligt tacksam över att få uppleva de här dagarna. Det är en ynnest att få vara en del av detta. Jag ankom Södermalm strax före elva. Då kryllade det av grönvita färger. Halsdukar, leenden, vänner. Pepp och förväntan. Premiär.

Foto: Peter Jonsson

Dagens match:

Jag är glatt överraskad över spelet fram till 2-0. Stort bollinnehav, mycket boll på deras planhalva. Flera fina chanser. Tankovic passning fram till Dibba var briljant. Siruiskeepern gjorde en riktigt fin parad på den.

Vi går ändå till ledning i halvtid. Jonas Eriksson pekar på straffpunkten efter att Imads skott tagit på en hand. Jiloan sätter bollen stensäkert.

I inledningen på andra fälls Junior. Straff men även utvisning på siriusspelaren. Hamad hänger 2-0. Allt kändes så säkert.

Och då slutade vi spela samma fina fotboll. Kanske en känsla av säkerhet och segervittring som infann sig. Vi tillät gästerna komma in i matchen. Onödigt, med en man mer på plan!

Mycket riktigt, reduceringen kommer. Ett snyggt distansskott och plötsligt kom ångesten krypande.

Tankovic borde nog ha gjort mål på sin jättechans men istället är det Jiloan Hamad som ser till att vi kan njuta de sista minuterna. 3-1 och segern är vår!

Foto: Peter Jonsson

Efter matchen var jag genomfrusen. Pallrade mig hem. Glad och lättad. Det var viktigt för oss att få börja med en seger.

Tack för idag!

Foto: Peter Jonsson

Samtliga foton: Peter Jonsson