Dags för lite eftertanke nu media!

I tider av många TV-kameror som bevakar varenda allsvensk fotbollsmatch är dagens avbrott på Grimsta IP sorgligt.

Palaver uppstår. Det kablas ut att assisterande domare träffats av en vattenflaska. Inga bilder på detta visas. Men avbrott blir det. Spelare förs av planen. Matchen är avbruten i närmare tjugo minuter.

Här drar drevet igång. DN skriver artikel och taggar #huliganism. FotbollDirekt och flera andra är också sjukt snabba på att skriva om inkastade föremål. Studion på Cmore pratar också om det ovärdiga i att slänga saker på domaren.

Till slut får vi se bilderna. Det är inget som har kastats. Det är en krock mellan assisterande domare och en publikvärd. Den assisterande domaren verkar nog ha trott sig blivit träffad av nåt. Flaskan, som publikvärden höll i, flyger ju där.

Men ärligt. 20 minuters avbrott och stora slag på huligantrumman. Minns något liknande för ett par år sen när en assisterande blev stucken av en geting.

Måste allt gå så fort? Måste allt kablas ut i realtid? Vilket ansvar har ni för att sen tvätta bort stämpeln ni stämplade. Varför massa åsikter och förfäran innan man vet vad som hänt?

Jag efterfrågar faktiskt lite eftertanke och självrannsakan nu. Det var många medier som var på tok för dömande och snabba idag.

Sen undrar jag stilla varför det tog så lång tid för ansvarigt TV-bolag att skaka fram de rätta bilderna?