”MENLÖST SVAMMEL” – GÄSTBLOGGSINLÄGG

Hej
Jag är, som ni kanske förstår, inte ett Årstakex. Jag är inte ens ett Ballerinakex. Kanske en biskvi, jag vet inte än.

Jag är gästbloggare här idag, och jag har ingen aning om vad jag vill skriva om. Någonting viktigt kanske jag tar upp, men mest låter jag orden flöda. Jag har inga som helst ambitioner att ens konkurrera med de tre vanliga skribenterna, utan jag fick en förfrågan från mitt favoritkex ifall jag var intresserad av att skriva ett gästinlägg. Och här är vi.

Jag twittrar, ibland aktivt, ibland inte. Det är en naturlig balansgång som jag låter universum bestämma. Följ mig gärna, DagSedel heter jag nu för tiden. Har bytt från ett annat nick, men det får ni försöka lista ut själva vad det var. Så jävla hemlig är jag inte.

Jag lever för Hammarby. Det enda jag värdesätter högre är mina barn. Och dom är också Hammarbyare. Jag är inte huligan, jag är ultra’. Det är en enorm skillnad. Jag får ut mina aggressioner och frustrationer på läktarna. Jag mår bra av att älska Hammarby och hata alla andra. Sen kan jag ta en bira med motståndarsupportrar, det har jag gjort förut, men inte på matchdag. Då är det bara Hammarby.

Jag är jävligt trött på att följa mitt lag i Superettan. Jag är trött på tråkiga pissarenor utan någon som helst serviceinriktning.

Nu kommer det något viktigt.

Vi var 1400 personer som riskerade våra liv i Borlänge mot Brage nu senast. Hur fan hade det slutat ifall läktaren snabbt hade behövts utrymmas? Heysel. Hillborough. Domnarsvallen? Jag uppmärksammade inte en enda utrymningsväg när jag väl var inne på läktaren. Jag stod fast i en trappa. En utrymningsväg. Och jag kunde inte ta mig någonstans. Det stora problemet är inte brustna plankor, för den läktaren är en sittplatssektion. Inte på långa vägar en ståplatssektion. Och där tyckte Brage att det var ok att släppa in 1400 Hammarbysupportrar på en läktare som tar cirka 1000 sittande.Det är synd, för enligt uppgifter så var Brage väldigt tillmötesgående i övrigt, men det är viktigt att statuera exempel.

Nu återgår vi till menlöst svammel.

Jag ska gifta mig. Det är sjukt jävla dyrt. Jag vet inte ens hur det går till. Jag har inga nära vänner som gift sig, så jag har i princip aldrig varit på ett bröllop. Det senaste var när min pappa gifte sig. Och det var lite lågbudget, jag vill att mitt bröllop ska vara ett som folk minns. Bröllopet innan det var när min moster gifte sig. Då var jag…7 år? Alla i  min släkt tyckte att jag och mina bröder var så duktiga, för vi åt lax. Tur att lax är gott.

Jag skriver det här i programmet Anteckningar på datorn. Vet inte hur tifomilfen kommer reagera på det. Hon får lösa det.

Nej, nu skiter jag i det här. Får se om jag får tillåtelse att återkomma.

Följ mig på Twitter. DagSedel.

/DagSedel, på Twitter.

Foto: Peter Jonsson, BF styrelse