Kexens kalender 12 – Sara Lilltjafs Westberg

Nr 12 representeras i dag av bästa Sara Lilltjafs

Hur ser ditt Bajenengagemang ut?

Herrfotbollen först och främst, hemma som borta. Men jag försöker göra annat på vintern, så som att kolla på handboll, hockey och bandy. Mottot i vinter är ”Defend Hammarbybacken”. Överblivna pengar ska gå till Hammarby boxning i form av ett träningskort.

Hur skulle du sammanfatta Bajenåret?

Med ny tränare och ny trupp så tycker jag att det var en helt okej säsong när det gäller herrfotbollen. Ultrasgrupperna har gjort fina tifon och stämningen på läktarna har mestadels varit god. Degerforsresan med tåget var nog roligast förutom zumba-flashmoben i pausen.

Vad är dina bästa minnen från 2012?

Alla möten inom klubben som man får uppleva som Hammarbysupporter, men också alla andra möten som blir för att man gillar fotboll. Som att få hänga med ultras från Kairos Ahlawy eller Supras Auteuil från PSG. När man inser att fotbollsvärlden är liten men samtidigt enorm. Att dela erfarenhet med andra och få ett hum om hur det fungerar i resten av världen är lärorikt även om fotbollskulturen ser annorlunda ut i Sverige.

Ett år till i superettan var på något sätt okej, även fast vi får åka och titta på när herrlaget spelar på åkrar mer eller mindre. Men det blir lite av ”mot den moderna fotbollen”- känslan, vilket är positivt men ändå en kniv i hjärtat.

Vad skulle du säga har varit sämst under året?

Polisens ständiga repressioner, behandlingen av statistik och ”högriskmatcher” och hur media sedan hakade på detta. Sen missade jag Kennedys första match, Öster borta och säsongens fina avslutning på Söderstadion. Men jag tar igen det nästa år.

Berätta någonting som omvärlden inte vet om 2012!

Haha nä folk skulle bli för nervösa, det skulle bli för mycket tjafs då och jag skulle få rött kort.

Vad har du för förväntningar på 2013?

Oj vågar man!? Förväntningar kring nya Söderstadion såklart, sen att hela laget är pepp på att ge allt så att vi kommer upp till allsvenskan.

Tjäna. Heja Bajen!

Tack Sara! Vi ses på barrikaderna!