Grönvita krigare

Pablotamimi

Sitter i hotellets lobby och har precis fått upp ett album med bilder från matchen på hammarbyfotboll.se. Här är som det brukar vara timmen innan alla går och lägger sig: Love sitter och skriver matchrapport, Albin klipper någon intervju, några spelar kort, någon lyssnar på musik och en annan skypar med familjen.  Annars är det full fart hela dagarna för oss alla här. För spelare och ledare med fysträning, bollträning, mental träning, mat, teoripass, isbad, behandlingar. Och för oss med att fota, filma, intervjua, redigera, sortera och klippa.

I dag var det ju dessutom matchdag med allt vad det innebär. Det kändes i luften redan vid frukosten, att alla var extra laddade. Bajen mötte det armeniska laget FC Mika. Det blev en kaosig match där det är svårt att bedöma fotbollsspelet. Domaren tog väldigt många konstiga beslut, motståndarlaget var stenhårda och det blev väldigt tjafsigt stundtals. Jag gick igenom hela känslospektrat under dessa 90 minuter. Först glädjen över att stå där i solen och se BAJEN spela fotboll, det var som jag inte förstod det förrän matchen började och det blev ett tidigt mål. Sen ilska och frustration över tjafset på plan och när Marko blev påhoppad och ramlade ihop på planen blev jag livrädd. Hela jag frös till is några sekunder tills jag såg att han inte var medvetslös. Men den känslan släppte aldrig riktigt. Efter matchen var Nanne arg. Han ville inte göra några intervjuer om matchen.

domaremarko

Men även om det var en galen match, så tar jag med mig det att jag såg ett gäng grönvita krigare där ute på planen. Jag har väldigt svårt att se att den här truppen ska vika ner sig och hänga med huvudena, de där gamnackarna vi är så oroliga för att tvingas återuppleva.

Jag blev också full av värme av att se så många mediabajare på plats, kriga för att ge bästa möjliga rapportering hem – kriga mot dåliga uppkopplingsmöjligheter och annat teknikstrul. Jag tror vi alla gripits av panik vid några tillfällen. Men allt har ändå ordnat sig rätt bra till slut.

Kent Grankvist fixade radiosändning för Bara Bajen, Svenska Fans gänget som filmar och fotar och skriver och så vårt mediateam som kämpar på.

Jag ska berätta mer om mina intryck  av årets trupp med mera i kommande bloggar. Men kan säga så här, känslan är skrämmande bra.

Nu ska jag fixa till det sista på intervjun med Rennie jag gjorde i går. En kopp kaffe till och en apelsin kanske. Äter massor av apelsiner här.

Inte bara jobb, en stund i solen på favoritplatsen.

Inte bara jobb, en stund i solen på favoritplatsen. hinns också med Foto: Albin flibben Jorenbo