Terminal 4

Började denna söndag tidigt med att bege mig in till Söder och SSUs högkvarter vid Zinkensdamm. Jag var inbjuden att tala om Palestina/Israel och bojkott som metod av ett nystartat Palestinanätverk. Fantastiskt att möta 20 unga människor som sitter och lyssnar och brinner av engagemang klockan nio på morgonen en söndag! Tyvärr kunde jag inte stanna så länge som jag hade önskat, eftersom jag behövde rusa iväg för att passa mitt plan till Umeå.

Det blev den första diskussionen när jag kom och anslöt till deras frukost ”är det du som ska åka till ända till Umeå för att se på fotboll!?” och sen några frågor om mitt engagemang för Hammarby. Jag tänkte att flera av dem säkert skulle tycka att det var helt vansinnigt, men alla var nyfikna och positiva. En tjej som inte alls gillade sport sa ändå att ”grymt, allt engagemang är härligt tycker jag!”. En annan var från Vilhelmina och trodde att vi skulle få stryk av Umeå. Jag låg lågt och sa bara att ”jo, det kan ju hända, men det borde inte bli så..”

Nu är jag alltså på väg till Ume. Inte bara för att se Bajen i morgon, utan också för att hänga med sköna vänner. Klockan ett blir jag upphämtad av kompis på flygplatsen och då drar vi till Folkkök Umeå och käkar god veganmat.

I morgon ansluter jag till mina grönvita vänner som startar sin bussresa från Gullmarsplan 6.30.