Hemlösa horungar!

”We are the Basterds, hemlösa jävla horungar, inga föräldrar, det skiter vi i! Skål för Bajen!!!”
-Degerfors away 2012

Ja, så sa en av våra kära medlemmar rakt in i kameran till Flibben i hans film Brage Borta 2012 och så rätt han har. Sitter här på order av en av de äldsta Bajenvänner jag har och funderar på vad jag skall plita ner för galenskaper till “kexbloggen”. Gästblogga om Bajen Fans Basterds är alltså tanken. Vad vill folk veta, vad vill jag förtälja? Började det redan i en buss med Bajen Fans utan snökedjor vid norska gränsen när jag lärde känna bröderna Camitz ordentligt, eller när min farfar tog med mig på Hammarby Bandy tidigt 80-tal???

Kärleken till laget började i alla fall där, och historien om min på söder uppväxta farfar är en helt annan historia …

Basterds var hur som helst ett galet sexmanna gäng som for på fotboll till England 2010. Det är endast Djurgårdaren i det gänget som inte är med numera då ingen sett han sedan Nottingham. Stavningen å sin sida kommer från en känd film av herr Tarantino och är ett återkommande frågetecken bland folk som får förklaras ganska ofta!

Men sen då… 2011 växte Bajen Fans så det knakade, det bildades lokalgrupper till höger och vänster och alla var glada. Och där kunde allt ha slutat, men istället tog det fart bland några gossar i Stockholms södra förorter, det började snackas, för där stod vi ett gäng dårar som följt Bajen i vått och torrt och med en väldigt stark gemenskap, som rest runt i Europa för att följa vår kärlek. Ett gäng där många är inflyttade till Stockholm, ett gäng som tröttnat på att hamna på olika bussar eller dra på match i 5-6 bilar. Så vad vore då inte bättre att kontakta våra vänner i Bajen Fans och berätta om idén med en egen grupp vars mål är att ta över världen. Tror inte det enbart möttes med positivitet, utan antagligen en del misstänksamhet.

Men, jag skulle också bli misstänksam om kända klackansikten med list och kunnighet ville få Södermalm att bli en autonom stat. Vi är inte där ännu…..

Vårt medlemsantal är endast för oss känt och vi har medlemmar i Malmoe från Söder till Luleå i norr. För tillfället har vi stopp på att ta in fler ansikten då allt gått lite väl fort och vi vill lära med tiden, inte kapsejsa av storhetsvansinne. Vi är ju bara polare som vill ha kul.

Så, gemenskap och resor är vårt mål, vi kommer försöka skicka iväg folk på de flesta matcher i de flesta sporterna Bajen utövar. Antingen själva eller tillsammans med andra grupperingar inom Bajen Fans. Retar vi någon till galenskap på grund av stickers eller banderollplaceringar dunkar vi varandra i ryggen med glimten i ögat. Ni finner oss utspridda på Söderstadion men när det vankas bortamatch sitter vi på “Home Of The Basterds” , en krog på söder där det förtärs en hel del alkohol, myntas skrönor om kända rövare och banditer samt tuggas om kvinnor och självfallet Hammarby.

Kom fram och hälsa om du ser oss, bekantskaper kan man aldrig få nog av! Nu ska jag må dåligt över två skitförluster….

ONE LIFE , ONE LOVE / Mogge Af Kransen