En derbyseger!

Idag var det U21-derby mot AIK ute på Akalla BP.  Jag gled dit efter en dag som väl inte går till historiens om en toppendag på jobbet, dränkt i känslan av att hur fan ska man hinna med allt innan det är sommar i kombination med vidriga fiskbullar till lunch. Blodpudding och fiskbullar är mitt värsta, värsta.

Att då få sticka iväg och glida in bland vänner och känna doften av Akropolis grillade souvulaki… fattar ni? Lycka. Akropolis och AIK har väl något slags samarbete antar jag. Det var väl därför vi spelade matchen där vi spelade den.

Jag har sett de flesta U21-matcherna och konstaterar att jag tycker det känns rätt avslaget. Som idag när AIKs a-lagsspelare ju befinner sig på semester och ställer istället upp med ett lag bestående av mest 94:or och 95:or medan vi matchar Billy Berntsson, Robin Tranberg, Monday James och Max Forsberg. Det blir liksom inte riktigt bra, känner jag. Fast, det fanns säkert juniorspelare hos oss som tyckte det var skitkul att spela idag. Och säkert också utvecklande för enskilda individer, framförallt våra juniorer, men jag kan inte låta bli att känna att den där riktiga matchnerven inte finns där. Men, det kanske bara är jag. I saknaden av HTFF liksom 🙂

Glädjande idag var att Monday James spelade 90 minuter. Han sattes inte på riktigt stora prov och jag ska erkänna att när AIKs reduceringsmål föll på slutet stod jag i motljuset och snackade lite för mycket med foto-Peter för att riktigt kunna avgöra vad som hände strax innan bollen satt i nätmaskorna. Det jag däremot såg annars var en stabil Monday som gjorde livet ont för en del lätta AIK-junisar.

Hammarby har mest boll matchen igenom, skapar en del farligheter men visar viss oskärpa i det där allra sista.

Hammarby vann med 2-1. Båda våra mål gjordes av Robin Tranberg. Jag har sagt det tidigare men det är värt att poängtera igen. Robin gör det riktigt, riktigt bra och om det är någon jag verkligen unnar en chans i A-lagssammanhang snart så är det han. Första målet föll på en tidig frispark, när Micic dras ner strax utanför straffområdet. Robin stegar fram, trycker till. Vet inte om bollen går genom muren eller om det är en dåligt placerad mur. Låt oss istället säga att det var en bra frispark av Robin!

Andra målet faller även det i första halvlek. Nicklas Lindqvist rivs ner när han tagit sig helt ren med målvakten av en försvarare och domaren kan absolut inte göra annat än blåsa straff. Robin Tranberg skjuter den stenhårt mitt i målet, otagbart för målvakten.

Gregg var där och tittade i sällskap med Chris Klein och Gustaf Grauers. Det var rejält kyligt i skuggan och merparten av publiken sökte sig mot solsidan där temperaturen i alla fall var dräglig. Jag som trodde det var slut på ”titta-på-fotboll-och-frysa-häcken-av-sig-tider” men icke. Jag frös ikväll. Igen.

Roligt för Markus Lundberg att få nittio minuter central! Han såg ut att tycka det var riktigt roligt idag. Även Sebastian Ludzik spelade hela matchen i mittförsvaret och gör det stabilt. I honom och Simon Turesson har vi en fin mittbacksåterväxt.

Peter Jonsson tog som vanligt en hel hög kort och ännu en gång är han en ängel och låter mig visa dem här. Tusen tack!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Startelvan från vänster:

Ö raden: Robin Tranberg, Kevin Angleborn, Max Forsberg, Fredrik Forsberg, Billy Berntsson, Monday James, Sebastian Bojassen
N raden: Sebastian Ludzik, Nicklas Lindqvist, Markus Lundberg, Peter Micic

Fotnot: I den andra halvleken fick även Luca Sciacca, Victor Söderström, Addi Holmberg och Simon Turesson speltid.