Säsongen startar med seger

image

Det var grått, regnigt och råkallt i Kristianstad denna lördag. Jag anslöt med kamrat till samlingspuben Bånken som låg inhyst i gamla banklokaler mitt på Stora Torget. Det var fint att få träffa grönvita vänner igen även på bortaplan.

Matchen spelades på en tungsprungen naturgräsplan inför drygt 1800 åskådare. Oklart hur många tillresta bajare men i och med att det satt många även på motsatta sidan under tak så tippar jag på 800 grönvita.

Vi vann matchen med 1-0. Målskytt i den första halvleken blev Linus Hallenius som jag tycker gör en bra match men han borde ha hängt ett par kassar till. Även Måns Söderqvist borde gjort mål på något av alla sina möjligheter. Vi skapar en hel del chanser men visar upp en osedvanlig dålig skärpa i avslutningarna. Samtidigt gör Kristianstads målvakt ett par riktigt fina räddningar.

Hammarby för spelet hela matchen men hemmalaget är inte ofarliga.

Det är ingen bra match från oss. Det här borde vi ha vunnit enklare. Samtidigt känns det ändå hyfsat okej då linjerna finns där. Från läktarplats ser jag tänket och viljan. Intentionerna. Men mycket måste bli skarpare och vassare. Och jag är redan nu livrädd inför derbyt mot AIK.

Fortfarande känns försvarsspelet osäkert. Jag tycker att vi känns obehagligt långsamma i omställningsspelet.

Nu har jag äntligen tinat upp i vännens soffa och nu väntar en utekväll i metropolen Karlshamn. Nästa helg står jag på hemmaplan och ser Hammarby ta sig an Landskrona. Då hoppas jag att många är på plats.